promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az osztrákoknak is elege van a covidból - Enyhítenek a korlátozásokon
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy-Britannia után Ausztria is bejelentette, hogy enyhíteni fog a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokon. Az osztrákok március 5-től a korlátozások nagy részének búcsút inthetnek.

Bár még nem győzték le a járványt, úgy döntött az ország vezetése, hogy minden korlátozást feloldanak. Egyedül az FFP2 maszk használata marad érvényben a tömegközlekedésben és a szupermarketekben.

De megszűnik a kijárási tilalom és újra kinyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek is. Az oltatlanok minden olyan területre beléphetnek, ahová korábban nem tehették oltási igazolás vagy teszt nélkül. Az éttermeket, szállodákat és múzeumokat a jövőben mindenki látogathatja – mindenféle irat nélkül. A rendkívül sérülékeny területeken (nyugdíjas- és idősotthonokban, valamint kórházakban) viszont továbbra is érvényben marad az alkalmazottakra és a látogatókra vonatkozóan, hogy oltottnak, teszteltnek vagy gyógyultnak kell lenni.

„A járvány még nem ért véget„

– hangsúlyozta Karl Nehammer kancellár.

Ez a nyilvánosság számára is látható marad, mert egyes területeken az FFP2 kötelezettség továbbra is fennáll: viselni kell a tömegközlekedési eszközökön és a buszmegállókban, üzletekben (gyógyszertárak, bankok, posták stb.), valamint a kórházakban, idősotthonokban. De egyéb zárt terekben is ajánlják továbbra is a maszkot.

Bécs szigorúbb marad, a fővárosban továbbra is csak beoltottak, teszteltek és gyógyultak látogathatják az éttermeket és a szórakozóhelyeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás