promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntést hozott a kormány Magyarország biztonsága érdekében – ettől tart Szijjártó Péter a háború miatt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar kormány fél attól, hogy ha nem hozzák meg ezt a döntést, akkor Magyarországon támadhatják meg ezeket a szállítmányokat. 

Oroszország nem enged, Ukrajna pedig kitart, ameddig lehet, szóval nem fog egykönnyen lezárulni a szomszédunkban dúló háború. Bár ma megkezdődtek a béketárgyalások, de az ukrán elnök, Vologyimir Zelenszkij szerint ezek nem fognak jelenleg eredményre vezetni.

Rengetegen hagyják el jelenleg is Ukrajnát a harcok miatt, de sokan maradnak, hogy megvédjék az országukat. Még az ukrán szépségkirálynő, Anastasiia Lenna is úgy döntött, hogy fegyverre cseréli a koronáját.

Szijjártó Péter kijelentette, a kormány 600 millió forintnyi eszközt biztosít az ukrán menekültválság enyhítésére, és fogadják is folyamatosan a menekülteket.

A külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn kora délután Koszovóban tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy a kormánynak meg kellett hoznia egy fontos stratégiai döntést.

„Nem engedélyezzük a halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén, tekintettel arra, hogy ezek a szállítmányok könnyen válhatnak célpontjává katonai támadásoknak. Ezt a döntésünket Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja”

- jelentette ki Szijjártó.

A kormány korábban beleegyezett, hogy Európa fegyvereket szállítson Ukrajnának. Legutóbb Horvátország jelentette be, hogy 124 millió kuna értékben küld gyalogsági fegyvereket és felszereléseket az ukrán hadseregnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás