promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett a MÁV az Ukrajnában zajló háború miatt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Államvasutak Zrt. is igyekszik mindenben segíteni az Ukrajnából érkező állampolgárokat.

Oroszország nem enged, Ukrajna pedig kitart, ameddig lehet, szóval nem fog egykönnyen lezárulni a szomszédunkban dúló háború.

A legfrissebb hírek szerint lement a béketárgyalások első köre, de még eredmény nélkül. Közben folyamatosan jönnek át Ukrajnából a menekültek.

A Nyíregyházáról és Debrecenből induló vonatokkal nem rég érkeztek meg az első menekültek hétfőn Budapestre. A Nyugati pályaudvaron önkéntesek és civilek is igyekeznek segíteni a háború elől menekülőknek.

A fővárosi önkormányzat és a szeretetszolgálatok segítenek szálláshoz jutni azoknak, akiknek nincs hova továbbmenniük.

Közben a MÁV a hivatalos honlapján közölte, hogy február 28, vagy hétfő délutántól ingyen utazhatnak a MÁV-START belföldi járatain az ukrán állampolgárok. A díjmentes szolidaritási jeggyel az utazást bármely vasútállomáson megkezdhetik, a jegyváltáskor az úticélt kell megadni és személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolni kell az ukrán állampolgárságot.

A vasúttársaság különvonatokkal segíti a menekültek utazását, Záhonyból este indul a következő mentesítő járat – Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon keresztül – a Nyugati pályaudvarra. Eddig már mintegy tízezer Kárpátalja felől, Záhonyon át érkező menekült utazását biztosította a MÁV.

Szóval a szolidaritási jegy innentől nem csak a Záhony állomásról érvényes, hanem bármely hazai vasútállomásról induló vonatra bármelyik vasútállomáson megváltható.

A MÁV-START a Záhonyt Nyíregyházával, Debrecennel és a fővárossal összekötő menetrend szerinti személyszállító vonatok zsúfoltságának csökkentése érdekében legkésőbb ma este újabb különvonatot indít. Záhony állomásról további mentesítő járatokat is biztosít vasúttársaság a menekültek elszállítására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás