promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos: ez lesz a sorsa február 15. után a tavaly elrendelt benzinár-stopnak!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A miniszterelnök az évértékelő beszédében erre a témára is kitért.

A kormányzat tavaly november közepén jelentette be, hogy három hónapra 480 forinton rögzítik a normál benzin és a gázolaj árának felső határát. Ennek határideje február 15-én járt volna le, ezért döntést kellett hozni a további sorsáról.

Nos, ez meg is történt, és lényegében az következett be, amit a szakértők már előre felvázoltak. Orbán Viktor miniszterelnök a február 12-i évértékelő beszédében jelentette be, hogy

az üzemanyagár-stopot további három hónappal meghosszabbítják.

A lépés az elszabadult infláció elleni küzdelem fontos eleme. Május 15-ig tehát már biztosan maximalizált benzin- és gázolajárakon tankolhatunk a kutakon, az intézkedés nélkül pedig komoly meglepetések érték volna az autósokat a jövő héttől.

Novemberben az üzemanyagárak befagyasztását némileg váratlan fordulatként értékelték a szakemberek, mivel kevés európai példa volt erre azelőtt. A lépéssel a forgalmazók persze nem jártak jól, több kisebb benzinkút máris a bezárás mellett döntött.

A további negyedévre szóló stopot a világpiaci folyamatok figyelembevételével határozták el. Elemzők szerint az első üzemanyagár-stop nélkül ma már 515 forint lenne egy liter benzin, és 530 forint a gázolaj, a 480 forinton való rögzítés tehát levegőhöz juttatja a közlekedőket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás