promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkapta az engedélyt a Pfizer Covid elleni tablettája
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miközben egész Európa vörös, és nagyon magas fertőzési számokat produkálnak naponta a legtöbb országban, végre az Európai Gyógyszerügynökség is meghozta a döntés, ténylegesen használható a Paxlovid.

Mi is írtunk már a tablettáról, amivel kordában lehet tartani a koronavírust fertőzést, és segíti a minél hamarabbi gyógyulást. Az óriási esetszámok miatt az EMA már engedély nélkül is ajánlotta a használatát, ezért egyes országok, mint Olaszország, Németország és Belgium már be is vásároltak belőle.

Most már viszont hivatalos, az EMA rendben találta a Pfizer gyógyszerét. Ezenkívül a Meck tablettáját is vizsgálják az EU-ban, de annak a jóváhagyására még többet kell várni, hiába adta be a kérelmet előbb a cég.

Ezeket a szájon át bevehető gyógyszereket, különösen a Pfizer-t ígéretes új kezelési lehetőségeknek tekintik, amik a COVID-19 tüneteinek megjelenésekor otthon is bevehetők a kórházi kezelések és a halálesetek megelőzésére.

A Pfizer a járvány alatt már óriási gyártási kapacitást épített ki, így előállítási problémára nem számítanak. Elmondásuk szerint 120 millió adagot tudnak készíteni világszerte.

A cég klinikai vizsgálatának adatai szerint a Paxlovid közel 90%-ban volt hatékony a magas kockázatú betegek kórházi kezelésének és halálozásának megelőzésében. A legújabb laboratóriumi adatok szerint a gyógyszer megőrizte hatékonyságát az omikron variánssal szemben is.

A kísérletben azonban csak be nem oltott egyéneken tesztelték, ami kérdéseket vet fel a potenciális használatával kapcsolatban olyan magas kockázatú betegeknél, akiket beoltottak. Az EMA végül nem korlátozta használatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás