Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb Hungarikumot tudhatunk nemzeti értékeink között?

Újabb Hungarikumot tudhatunk nemzeti értékeink között?

Helyi Hírek

Újabb Hungarikumot tudhatunk nemzeti értékeink között?

Helyi Hírek

Promotions 13:32

A Hungarikum Bizottság újabb magyar örökség felvételéről döntött.

Ki ne ismerne olyan Hungarikumokat, mint a tiszavirágzás, az Aggteleki-karszt barlangjai, az egri bikavér, a gyulai kolbász és még hosszasan sorolhatnánk? Hazánk kincsei büszkeséggel töltenek el bennünket és olyan hagyományokat őriznek, amelyekre meleg szívvel gondolhatunk. Most pedig esélyes lehet egy újabb örökség csatlakozása a hosszú sorba. 

Mostantól ugyanis a Székely himnusz is a Magyar Értéktár részét képezi. 

A hírt az RDMSZ tudatta közleményben, amiben taglalja, hogy a Hungarikum Bizottság a Székely himnusz Magyar Értéktárba való felvételéről döntött. Az aradi Szabadság-szobor, a nagybányai művésztelep, Kós Károly életműve, Torockó épített öröksége és a Vallásszabadság törvényén túl immáron hat darab erdélyi kiemelt nemzeti értékkel számolhatunk.

Az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, Hegedüls Csilla boldogan jelentette be a hírt és reméli, hogy a Székely himnusz nemsokára Hungarikumként is szerepel majd a listán.

„A Székely himnusz – a címer és a zászló mellett – ma már megkerülhetetlen jelképe a regionális önazonosságunknak. Keletkezése és utóélete is legendás, túlélt rezsimeket, divatokat, és egyre megerősödve tört fel a székely nép élni akarásának jelképeként. Kiemelt nemzeti értékünk, ott a helye akár a Hungarikumok között is”

- osztotta meg gondolatait Tamás Sándor, aki a javaslatot nyújtotta be, mint Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Borítókép: Pixabay / Illusztráció

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria