promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérengzés egy magyar községben – ez az állat mészárolta le a birkanyájat, és egy ember élete is veszélyben volt
Borítókép:  Illusztráció - Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Szennai Skanzen területén történt a nem mindennapi támadás.

A naphire.hu számolt be a vérengzésről, amit egy elszabadult kutya egyedül csinált a Somogy megyében található Szennai Skanzenben. Az állat egy pitbull volt, ami rátámadt öt anyajuhra, de még egy kossal is szembe mert szállni.

A kutya annyira megvadult, hogy két állat az eset után azonnal elpusztult, a többi pedig annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az állatorvos már tudott segíteni rajtuk, így inkább elaltatta őket.

A biztonsági őr azonnal kapcsolt de a pitbull nem nézte, hogy ki áll vele szemben, így az őrre is rá akart támadni. A lap leleplezte, hogy a kutya nem először járt a Szennai Skanzen területén, mivel december elején már megölt két anyajuhot, kettőt pedig súlyosan megsebesített.

Az eset után a rendőrség vette a kezébe az ügyet, akik a települést végigjárva rátaláltak az agresszív állatra. Mivel tudták azonosítani, így a gazdája felelősségre vonható.

A pitbull sorsa később dől el, de több mint valószínű, hogy el fogják altatni a megfigyelések után. A vérengzés után Szennai Skanzenben egyetlen juh sem maradt.

A szakértők sokszor kiemelik, hogy az ilyen eseteknél nem a kutya, hanem inkább a gazdája a hibás.

A lap is kiemelte, hogy amerikai staffordshire terrier elég domináns kutyafaj, és minden azon áll vagy bukik, hogy a gazdája mennyit foglalkozik vele és miképpen szocializálja kiskorától kezdve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás