promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kormány fontos bejelentést tett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, amiről mindenkinek érdemes tudni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az oltási kedv kezdett visszaesni, ezért a kormány fontos döntést hozott.

Mivel az emberek oltási kedve nagyobb volt az oltási akció alatt, így ezt újra fogják indítani januárban – jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedd délután.

Nem olyan rég egy új koronavírus-variánst azonosítottak Dél-Franciaországban. Valószínűleg a nagy sebességgel terjedő omikron-változattal szemben nem tud uralkodóvá válni, de nem árt óvatosnak lenni az IHU-variáns kapcsán.

A kormány álláspontja az, hogy a legbiztosabb, ha mindenki beoltatja magát.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is kijelentette, hogy a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Ezeken a napokon nem kell időpontot foglalni csak helyszíni regisztrációra van szükség. Azt továbbra is mindenki maga dönti el, hogy melyik vakcinát szeretné beadatni.

Az államtitkár szerint az a cél, hogy minél nagyobb legyen az átoltottság és így minél erősebb védettséget tudjanak elérni a járvány esetleges újabb hullámainak kitörése előtt.

A központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció. A helyszínekről a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Elsősorban a még oltatlanokat várják, valamint azokat, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta.

„Senki ne bízzon benne, hogy kellő védettséget biztosít neki az, hogy átesett a betegségen. Gyógyulás után is ajánlott felvenni a teljes oltási sort”

- mondta az államtitkár.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás