promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor nagy bejelentéseket tett karácsony előtt - rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a magyar miniszterelnök
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor csöpögetett néhány információt, hogy mire számíthatunk 2022-ben.

Ma délelőtt 10 órától kezdte el szokásos éves nagy nemzetközi értékelő sajtótájékoztatóját Orbán Viktor. Idén év elején a koronavírus-járvány miatt maradt el a miniszterelnöki Kormányinfó.

Orbán Viktor azzal kezdte, hogy a 2021-es év a koronavírus-járványról, és gazdaság újraindításáról szólt. Az oltási akcióhét is jól sikerült, így sem az ünnepek alatt, sem utána nem kell számítani további szigorításokra.

Magyarország miniszterelnöke hozzátette, hogy három fontos dolog történik hazánkban jövőre. Az egyik a gazdaságpolitikai intézkedések, amelyeknek egy részét ők sem ismerik, de ezek között például ott van a 25 év alattiak szja-mentessége.

Orbán Viktor kijelentette, hogy 2022-ben is folytatjuk a koronavírus elleni védekezést: az omikronhoz új vakcinára lesz szükség, a Pfizer ki is fejlesztett egy ilyet, ebből is rendelünk 9,5 millió adagot, ezeket 2022 második félévében és 2023-ban fogjuk megkapni. A 9,5 millióból másfél millió a gyermekek számára is felhasználható.

„Kézenfekvő lenne a kötelező oltás elrendelése. Én szeretném ezt elkerülni. Könnyebben jutunk az emberekhez a meggyőzéssel, mint a kényszerrel. Én ebben hiszek”

- mondta Orbán az állami tévé kötelező oltással kapcsolatos kérdésről.

A harmadik fontos dolog a miniszterelnök szerint a gyermekvédelmi népszavazás lesz.

A magyar miniszterelnök az ATV kérdésére megerősítette azt is, hogy Novák Katalin Áder János elsőszámú utód-jelöltje, mint köztársasági elnök.

A teljes kormányinfót a lenti videóban lehet megtekinteni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás