promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ötödik hullám: a kormány újabb lépéseket tesz karácsony előtt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A cél, hogy megelőzzük a koronavírus ötödik hullámát, ezért a kormány decemberben, és januárban is újabb lépéseket tesz.

A kedd reggeli adatok szerint a beoltottak száma 6 126 420 főre emelkedett, közülük 5 842 885 fő már a második oltását is megkapta, 2 515 398 fő pedig már a harmadik oltást is felvették. Az oltási akcióban eddig összesen 831 ezren vettek fel oltást, közülük 681 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 102 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

A kormány sikeresnek nevezte az oltási akcióhetet, és úgy látják, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az oltakozási kedv. Ezért a kormány újabb döntésre jutott, amit Rogán Antal jelentett be: decemberben és várhatóan januárban is újabb oltási akcióheteket, illetve "névre szóló" kampányokat szerveznek az egészségügyi hatóságokkal együttműködve.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: elképzelhető, hogy a védettségi igazolványok használati körét ki kell majd bővíteni, azaz még több helyen szükséges lehet a védettség igazolása.

A kormány azon a véleményen van, hogy mindenáron meg kell előzni, hogy Magyarországot elérje a koronavírus-járvány ötödik hulláma, ezért minden szükséges lépést meg fognak tenni a jövőben azért, hogy hazánkban visszaszorítsák a vírus terjedését.

Közben a negyedik hullám továbbra is tombol, a legfrissebb adatok szerint 6390 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 103 108 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 34 521 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 882 659 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 185 928 főre emelkedett. 7596 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 513-an vannak lélegeztetőgépen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás