promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kamu mézet buktatott le a Nébih – a Tesco, CBA és már a Spar is lépéseket tett
Borítókép:  Wallpaper Cave
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nébih kimondta, hogy ez nem akácméz, ami a boltok polcain figyel.

Akácmézként árulták a magyarországi áruházláncok a CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József termékeit, amiről a Nébih nemrég kimondta, hogy „nem viselhetik az akácméz elnevezést”, ugyanis a Magyar Mézkiszerelők Egyesülete és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közös laboratóriumi vizsgálatai bebizonyították, hogy az említett méznek semmi köze az akáchoz.

Miután ez a Nébih birtokába jutott, minőségmegőrzési időre és kiszerelési egységre való tekintet nélkül elrendelték az A1, A6, A7 tételazonosítóval megjelölt, hamis akácmézek forgalomból való kivonását.

A Magyar Mézkiszerelők Egyesülete a 24.hu-nak azt írta, hogy az akácméz ára 50-100 százalékkal magasabb, mint az egyéb mézeké, vagyis véleményük szerint Klenáncz megkárosította a fogyasztókat. Az egyesületek 10 Klenáncz-féle akácmézet is bevizsgáltak, és ezek közül egyik sem érte el azt a gyümölcscukor-szőlőcukor arányt, hogy ezeket akácméznek lehessen nevezni.

Mivel Klenáncz József 8 magyarországi CBA-üzlet tulajdonosa, és a CBA polcain is a Klenáncz-féle akácmézet lehetett megtalálni, a portál megkereste az áruházláncot, akik végül azt közölték, hogy a kifogásolt termékek visszahívása megtörtént az üzletekből.

Ugyanígy tett a Tesco és a Spar is, már az ő üzleteikben sem találhatók meg a hamis akácmézek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás