promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét elhalasztják a Budapest Comic Cont – Ekkor kerül megrendezésre a több ezer ember által várt esemény
Borítókép:  facebook.com/budapestcomiccon
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szomorú hírt közölt a Budapest Comic Con főszervezője, ugyanis a járványhelyzet miatt ismét el kell napolni a várva várt eseményt.

Már tavaly is rengetegen csalódtak, mikor kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt el kell napolni a Budapest Comic Cont, és most ismét rettenetes hírt kaptak azok, akik nagyon várják már a színvonalasnak ígérkező eseményt, hiszen a főszervező, Csanda Gergely ma bejelentette, hogy a járványhelyzet miatt megint el kell tolni a december 11-12-re tervezett találkozót.

A főszervező elárulta, hogy nem adják fel, és ha minden jól megy, akkor jövő nyáron, vagyis 2022. június 11-12-én végre tényleg megrendezésre kerül a Budapest Comic Con – amire idén olyan sztárok látogattak volna el, mint például Christopher Lambert, Natalia Tena vagy A Gyűrűk Ura-trilógia Gimlije, John Rhys-Davies.

Csanda Gergely azt is elmondta, hogy aki már nem tart igényt a jegyére, az visszakapja a pénzét – csak el kell látogatni az esemény honlapjára a részletekért.

Itt olvasható a közlemény:

„Kedves Comic Con rajongóink, jegyvásárlóink!

Úgy gondoljuk, szervezőként kiemelt felelőséggel tartozunk értetek, és az egész közösségért.

Amikor idén júniusban augusztusról decemberre módosítottuk a rendezvény időpontját, úgy gondoltuk, addigra az oltások olyan mértékben visszaszorítják a vírust, hogy biztonságosan tudunk majd rendezvényt szervezni. Sajnos az elmúlt 10 nap számai nem ezt bizonyítják.

Bár szívünk nagyon fáj ezekben az órákban, a jelenlegi magyarországi helyzet, a rohamosan növekvő Covid számok, és az ezekből fakadó következmények miatt az egyetlen felelőségteljes döntés, ha elhalasztjuk a rendezvényt.

Bár állami útmutatás még nincs, úgy érezzük, erkölcsileg nem engedhetjük meg magunknak, hogy a jelenlegi magyarországi körülmények között most rendezzük meg az eseményt.

Tisztában vagyunk azzal, hogy döntésünkkel ismét több hónap kemény munkáját dobjuk a kukába, a soha meg nem térülő anyagi veszteségeket is felmértük, ugyanakkor hisszük, hogy nincs más út, ez az egyetlen felelősségteljes döntés minden rajongó szempontjából.

A Comics rendezvények a szabadság ünnepei, hiszen mindenki szabadon kifejezve magát, a Comic Con-okon kiléphet a hétköznapi korlátaiból, és néhány óráig úgy fejezheti ki magát, ahogy csak szeretné. Véleményünk szerint egy ilyen rendkívüli eseményt nem lehet rettegésben megvalósítani, nem lehet ünnepelni, miközben naponta több, mint százan halnak meg hazánkban a fertőzés következtében. A fiatalok körében az átoltottság még igen alacsony, a gyerekek körében pedig még el sem kezdődött, éppen ezért az a döntésünk, hogy nem kockáztathatjuk látogatóink egészségét!

A fentieket figyelembe véve a rendezvény időpontját 2022-re helyezzük át.

Új időpont: 2022. június 11-12.”

Itt pedig Csanda Gergely bejelentése látható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás