Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A hétvégén az egész világ Magyarországra figyel majd, épp ezért Budapesten elég sok közlekedési korlátozás lépett érvénybe - aki a fővárosba utazik, ezekre mindenképpen figyeljen

A hétvégén az egész világ Magyarországra figyel majd, épp ezért Budapesten elég sok közlekedési korlátozás lépett érvénybe - aki a fővárosba utazik, ezekre mindenképpen figyeljen

Helyi Hírek

A hétvégén az egész világ Magyarországra figyel majd, épp ezért Budapesten elég sok közlekedési korlátozás lépett érvénybe - aki a fővárosba utazik, ezekre mindenképpen figyeljen

Helyi Hírek

Promotions 22:22

Szombat és vasárnap nagy esemény színhelye lesz a magyar főváros.

Budapesten rendezik idén az MTV EMA show-t, az eseményt a Papp László Sportarénában és a Hősök terén tartják majd szombaton és vasárnap. Az est házigazdája Saweetie a világhírű, fiatal rapper és színésznő lesz majd.

A világ legnagyobb zenei díjátadó rendezvényének keretében a fiatal rapper előadja majd új dalait is, így felcsendül majd a színpadon a "Best Friend" és a "Back To The Streets".

A gála minden évben a legmenőbb és legfelkapottabb zenészeket ünnepli a világ minden tájáról, és egyedülálló multiplatform élményt nyújt a rajongóknak az MTV globális hálózatán keresztül csaknem 180 országban.

A műsorban Steiner Kristóf, Király Linda és Kiss Orsolya Kisó is szerepet kap majd. A színpadon pedig többek között fellép majd Ed Sheeran és az Imagine Dragon is.

A nagy esemény miatt pedig péntek estétől egészen vasárnapig közlekedési korlátozások lesznek majd Budapesten a Hősök tere és a Sportaréna közelében - tájékoztatta a BKK az MTI-t.

Ideiglenesen lezárják az Andrássy út és a Dózsa György út egy-egy szakaszát, valamint a Kós Károly sétányt, a Hősök terét és az Ifjúság útját.

Mint írják:

Péntek 18 órától vasárnap 4.30-ig lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy utat a Bajza utca és Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt, a Hősök terét, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. Szombaton a tervek szerint 8 órától másnap hajnalig a gyalogos forgalmat is korlátozzák a Hősök tere környezetében.

Ráadásul az Állatkerti körút egy rövid szakasza, a Gundel Károly út és a Hősök tere között, valamint az Olof Palme sétány egy rövid szakasza, a Zichy Mihály út és a Hősök tere között szerdán 12-ig lesznek lezárva.

A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedést is érinti:

  • Az M1-es földalatti péntek 18 órától szombat üzemzárásig a Hősök terénél nem áll meg.
  • A 105-ös és a 178-as buszok péntek 18 órától vasárnap 4:30-ig módosított útvonalon közlekednek. A Gyöngyösi utca felé a buszok nem érintik a Bajza utca és a Hősök tere megállókat, viszont megállnak a Bajza utcában a Lendvay utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhelyen, a 72M trolibusz Bajza utca megállójában, valamint a Honvédkórház (Hősök tere) megállóban a Podmaniczky utcában. A belváros felé a buszok nem állnak meg a Hősök tere és a Bajza utca megállókban, viszont érintik a 72M trolibusz Honvédkórház (Hősök tere) és a Rippl-Rónai utca megállóit.

A 20E busz péntek 18 órától vasárnap 4:30-ig módosított útvonalon, a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere megállót. Az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád járatainak megállójában, a Kacsóh Pongrác útnál pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni rá.

  • A 30-as, a 30A és a 230-as buszok péntek 18 órától vasárnap 4:30-ig a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerülik el, ezért nem érintik a Hősök tere és a Benczúr utca megállókat, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca/Dózsa György út megállót sem. A terelt vonalszakaszon a 70-es és a 72M troli érintett megállóiban lehet felszállni a buszokra.
  • A 75-ös trolibusz péntek 18 órától üzemzárásig módosított útvonalon, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig, a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik. Szombaton szintén módosított útvonalon, de az eredeti végállomások között, a Jászai Mari tér és a Puskás Ferenc Stadion között jár a 75-ös troli, a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit nem érinti. A terelt vonalszakaszon a 72M és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

A 79M trolibusz péntek 18 órától üzemzárásig módosított útvonalon, a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, ezért nem érinti a Damjanich utca/Dózsa György út és a Hősök tere közötti megállóit. A terelt vonalszakaszon a 72M és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

  • A 979-es éjszakai járat a péntekről szombatra, valamint a szombatról vasárnapra virradó éjszaka az Andrássy út lezárt szakasza helyett – Újpalota felé a Kodály körönd megállótól, Csepel felé pedig a Bajza utca megállóig – a 70-es trolibusz útvonalára terelve közlekedik. A járat nem érinti a Bajza utca, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállóhelyeket, helyettük a 70-es trolibusz Damjanich utcai és Bajza utcai megállóiban lehet felszállni a buszokra. A 979A éjszakai járat a Hősök tere helyett csak az Oktogonig jár.

(via MTI)

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria