Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Aggasztó hírt közölt a dm: fertőzött termék került a polcokra?

Aggasztó hírt közölt a dm: fertőzött termék került a polcokra?

Helyi Hírek

Aggasztó hírt közölt a dm: fertőzött termék került a polcokra?

Helyi Hírek

Baranyecz János 12:12

A dm visszahívta a dmBio márkájú őrölt manduláját, ugyanis elképzelhető, hogy aflatoxin penészgombával fertőződött meg a termék.

Figyelmeztetést adott ki a Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő dm drogérialánc, ugyanis a 29.04.2022-es lejárati dátummal, és L212091-es tételszámmal rendelkező, 200 g-os dmBio Mandeln gemahlen (őrölt mandula) nevezetű termékét elővigyázatosságból azonnal ki kellett vonni a forgalomból, hogy semmiképp se legyen baj az elfogyasztásából.

„A visszahívás oka: nem zárható ki, hogy az érintett lejárati idejű egyes termékekben az aflatoxin mértéke meghaladja a megengedettet értéket. A termékek a szárítási vagy tárolási folyamat során fertőződhetnek meg az ún. aflatoxin penészgombával. Nagy mennyiségben fogyasztva az aflatoxin káros lehet az egészségre, ezért a dm elővigyázatosságból kivonja a forgalomból az érintett termékeket”

– olvasható a dm felhívásában.

A dm arra kéri a vásárlóit, hogy ha esetleg vettek a fent említett lejárati idővel rendelkező termékből, akkor azt ne fogyasszák el, hanem minél hamarabb vigyék vissza egy tetszőleges dm üzletbe, ahol természetese visszakapják majd a vételárat.

A drogérialánc elnézést kér a vásárlóktól a kellemetlenség miatt, és megosztotta, hogy a termékek magas minősége, és a vásárlók biztonsága kiemelt prioritás a dm számára.

Így néz ki az érintett termék:


Kép: Nébih

Borítókép: Illusztráció / Profimedia