promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási változás jön az Ötöslottón, több tízezer magyar várhatja majd hiába a nyerőszámokat a megszokott időben - erről mindenkép tudnod kell!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezzel lehet, hogy nem számoltatok, de jó, ha tudtok róla.

Magyarország lett a házigazdája az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amelynek keretében a Katolikus Egyház feje, Ferenc pápa is hazánkba látogat. A rendezvényt eredetileg 2020-ban tartották volna meg, de a koronavírus-járvány közbeszólt, így minden egy évet csúszot.

Amúgy legutóbb 1938-ban rendezték meg a kongresszust Magyarországon.

Az idei programsorozat szeptember 5-én kezdődött, és országszerte számtalan egyéb program kíséri majd. A rendezvényhez tartozó fontosabb előadásokat a Hungexpón rendezik. Ferenc pápa majd szeptember 12-én, vasárnap fog misét celebrálni a Hősök terén. A mise előtt, egy kétórás kulturális műsor zajlik a helyszínen, ezen többek között az Irie Maffia és Tóth Gabi is fellép.

A rendezvény érinti a szombati SzerencseSzombatot is, erről a Szerencsejáték Zrt. adott ki közleményt.

Ebben leírják, hogy a számhúzás ugyan lezajlik majd élőben a megszokott időpontban, a sorsolás bizottság és közjegyző jelenlétében, viszont az egyházi esemény élő közvetítése miatt

néhány órával később, várhatóan 21:00-kor lesz látható a Duna Televízióban.

Közben azt is megtudhattuk, hogy a 30 éves Szerencsejáték Zrt. elképesztő programokkal ünnepli az évfordulót, a videóból mindent megtudhattok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás