promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon jó hírt kaptak a főiskolások és egyetemisták, ami több ezer diákot érint
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Novák Katalin arról is beszélt, hogy készülnek-e újabb megszorításokra a koronavírus-járvány miatt.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a testület vezetője és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatót.

Itt igazán jó hírt kaptak az egyetemisták, valamint a főiskolások, mivel Novák Katalin bejelentette, hogy továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át.

Az operatív törzs vezetője szerint rengeteg mindent megkavart a távoktatás, így sokan nem tudták az elvárt teljesítményt nyújtani.

„A járványügyi adatok szerint továbbra sincs szükség a mindennapi életünket érintő, általános korlátozásokra. Sikeres volt a diákok iskolai oltása, köszönjük, hogy nagyon sok család élt a lehetőséggel. Továbbra is nagyon fontos, hogy aki még nem tette, vegye fel a vakcinát, mert az oltás jelenti a legnagyobb biztonságot a vírus ellen”

- tette hozzá a Facebookon Novák Katalin, amivel így biztossá vált, hogy még nem fognak szigorításokat bevezetni a negyedik hullámban.

Az is biztossá vált, hogy januártól bevezetik a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét, ha pedig sikerül elérni az 5,5 százalékos GDP-növekedést, a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás