promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas változásra készül a Facebook, felhasználók millióit érinti a hír!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy döntésre szánta rá magát a Facebook, ami az európai országokat nagyban érinti, de vajon mindenki egyetért ezzel?

[[cikk1]]

A Facebook az elmúlt években bizonyos mértékben elkezdte megkötni a kezünket a politikai tartalmakkal kapcsolatban, Mark Zuckerbergék most viszont tovább szigorítanának. A világ legnagyobb közösségi oldalának feje szeretné, ha Európa több országában is kevesebb ilyesfajta poszt lenne látható a hírfolyamban - írja a napi.hu 

Ez annyit tesz, hogy a korlátozások idővel csökkenthetik azon hírszolgáltatók és szerkesztőségek elérését, akik gyakran osztanak meg közéleti tartalmakat.

 [[cikk2]]

A vállalatot sokan bírálták amiatt, hogy aktívan terjeszt politikai álhíreket, összeesküvés-elméleteket és tudományosan megalapozatlan vélekedéseket többek között a koronavírus-járványról, és szélsőséges tartalmakkal árasztja el az erre vevő felhasználókat, akik ezzel még több időt tölthetnek a platformon. Ezért a Facebook a jövőben még több erőfeszítést tesznek afelé, hogy a felhasználók kevesebb megosztó tartalommal találkozzanak, és egyre több országban fogják csökkenteni a politikáról és közéleti eseményekről szóló posztok láthatóságát a hírfolyamban. 

A korlátozások több országban megfigyelhetők lesznek. Svédországban, Spanyolországban, Írországban és a közép-amerikai Costa Ricában is elkezdik korlátozni a politikai tartalmakat

A Facebook szerint szerint fokozatosan térnek majd át a mostani szabályozásra, hogy a médiamunkásokat ne érjék felkészületlenül, és idővel Európa más országaira is kiterjesztik.

(via: Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás