promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázat! Több ezer magyar eshet bele a csalók csapdájába nagyon könnyen - figyelmeztetést adott ki az MVM Next Zrt.
Borítókép:  the Ian / Unsplash.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről jó, ha tudtok.

Hétfőn az M1 csatornán Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő számolt be arról, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfelei veszélyben lehetnek, mivel egy, a bankkártyaadataik megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel téveszthetik meg őket.

A szakértő azt is elmondta, hogy Magyarországon egyre gyakoribbak az ilyen esetek. A csalók általában a cégek domain neveihez hasonló elérhetőségeket vásárolnak meg.

Péter-Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy a szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját. A hozzánk, megtévesztés szándékából érkezó e-mailben ugyanis olyan linkek szerepelnek, amelyek a szolgáltató igazi oldalához nagyon hasonló netes felületre navigálnak minket. Itt azonban vigyázni kell, mivel a "Befizetem bankkártyával" gomb átvezet minket egy oldalra, ahol az ügyfél banki adatait szeretnék megszerezni a csalók.

Az átverés nemcsak e-mailen keresztül, de a különböző közösségi csatornákon is érkezhet. A hétvégén egy másik esetről is beszámoltunk:

(via Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás