promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nyár legnagyobb drágulása érkezik a kutakra! Aki teheti, tankoljon előtte
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási drágulás várható a benzinkutakon. Érdemes megtankolni az autót!

Hamarosan itt az ősz, és vele együtt egy jelentősebb üzemanyagár-emelkedés is érkezik. Szeptember elsejétől ugyanis a 95-ös oktánszámú üzemanyag literje átlagban bruttó 7, míg a gázolajé 8 forinttal emelkedik.

Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak szeptember első napján: 

  • 95-ös benzin: 445 forint/liter
  • Gázolaj: 443 forint/liter 

Érdemes lesz kedden megtankolni az autót!

Egy viszonylag hosszabb, egyhónapos trend ér véget szeptember első napján. Utoljára ugyanis a benzin augusztus 4-én, míg a gázolaj annál is régebben, július 30-án drágult. Szerdán azonban jelentős áremelkedésre kell számítani. 

„A szeptember 1-től érvényes áremeléseknek az a magyarázata, hogy fordult a kocka: a hazai üzemanyagárak meghatározásánál irányadó északi-tengeri, Brent típusú olaj hordónkénti ára viszonylag hosszabb idő után a múlt héten újra átlépte a 71 dolláros árszintet. Ez egy hét alatt közel 8 százalékos emelkedést jelent, hiszen az augusztus 20-ai hosszú hétvégét követően még 66 dollár volt egy hordó Brent ára” 

– számolt be róla az mfor.hu.

Bár a forint tovább erősödött a dollárral szemben, a hatalmas olajdrágulást ez sem tudta kompenzálni.

A Brent jegyzése ráadásul azóta még feljebb ment, hétfő reggel 72,5 dolláron állt. Öröm az ürömben azonban, hogy a forint értéke tovább emelkedett. Amennyiben marad ez a felállás, akkor a hazai üzemanyagárak jó eséllyel már nem emelkednek tovább a héten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás