Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre több országból érkeznek aggasztó hírek, berobbant a koronavírus delta variánsa!

Egyre több országból érkeznek aggasztó hírek, berobbant a koronavírus delta variánsa!

Helyi Hírek

Egyre több országból érkeznek aggasztó hírek, berobbant a koronavírus delta variánsa!

Helyi Hírek

Promotions 09:09

Egyre több országban mutatják ki a koronavírus delta variánsát, amely az eddigiekhez képest sokkal nagyobb károkat tud okozni. 

A koronavírus elleni vakcinák megjelenésével új fejezet kezdődött az életünkben. Hazánkban már a boltokban, és a BKV-járatain sem kell maszkot viselnünk, így kijelenthetjük, hogy lassan visszakapjuk a Covid előtti életünket. 

A világ egyre több pontján azonban továbbra is küzdenek a járvánnyal az új variánsoknak köszönhetően.

A delta mutáció Nagy-Britannia, Portugália és Oroszország után már Spanyolországban is felütötte a fejét. 

A spanyoloknál naponta 12 ezer fölött van az új esetek száma, és a halálos áldozatok is egyre inkább növekedenek. Pedig a spanyol kormány néhány hete lazított a járványügyi szabályokon, legutóbb múlt hét szombaton megszüntették a kültéri maszkviselés kötelezettségét. 

Nem csak Európában jelent fenyegetést a delta variáns, a Seychelles-szigeteken például hat olyan ember halt meg a koronavírusban, aki már a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát megkapta. - írja a Fortune

Ötöt az Astrazeneca indiai verziójával, egyet pedig a Sinopharmmal oltottak be korábban. Ez azért következhetett be, mert a megvizsgált kétszer oltottak 16,1 százalékának szervezetében nem találtak neutralizáló antitesteket a koronavírus delta variánsával szemben az AstraZeneca által kifejlesztett, Indiában gyártott Covishield vakcina esetében egy indiai tanulmány szerint. 

 

Borítókép: Profimedia