promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pont a legfontosabb szabályt nem tartotta be a legtöbb vendéglátóhely
Borítókép:  MTI Fotó/Balázs Attila
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sem a helyeket, sem a vendégeket nem érdekelte, hogy meglegyen a megfelelő távolság köztük.

Már nagyon várták a vendéglátóhelyek, hogy megnyithassanak a 3,5 millió beoltottnál. Sokan tényleg minden tartalékukat felhasználták, így a kerthelyiségek szombati újranyitása olyan volt, mint egy korty víz a sivatag közepén.

Amikor átlépjük majd a 4 milliós határt, akkor is jönnek az újabb lazítások, de ezeknek a többségét csak azok fogják tudni igazán élvezni, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Zacher Gábor is látta, hogy mi történt a terasznyitáskor, és elítélte a tumultust, ami ezzel járt.

„Hirtelen kigyulladt a három zöld lámpa, mint a Formula–1-ben, az emberek pedig arra mentek, amerre láttak. Elhiszem, hogy már mindenkinek a töke tele van a bezártsággal, de el kell fogadnunk, hogy a vágyaink és a járványhelyzet még mindig nem párhuzamosak”

- mondta a hatvani kórház főorvosa az Indexnek adott interjújában.

Persze nehéz a fegyelmezettség, amikor a vendéglátóhelyeknek is az volt az elsődleges szempont, hogy minél több embert tudjanak kiszolgálni. Ezzel persze a többség az egyik legfontosabb szabályt nem tartotta be:

„Előírás az asztalok, székek >>szellős<< elhelyezése, hogy a 1,5-2 méteres védőtávolság megtartott legyen.”

Ugyebár a védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. A szabályok be nem tartása esetén a vendéglátó üzlettel szemben százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár a vendéglátóhely bezáratása is elrendelhető.

A nyitásnál persze ezt nem nézték ennyire szigorúan, de nem árt odafigyelni, nehogy egy teljesen felesleges büntetés miatt dobálják ki a pénzt az ablakon a vendéglátósok az amúgy is szorult helyzetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás