promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hírt jelentett be Tállai András a vállalkozóknak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok vállalkozás már tényleg a túlélésért küzd, és minden segítség jól jön nekik.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap délután a jelentette be, hogy ha megtörtént Magyarországon a 3,5 milliomodik koronavírus-oltás, akkor végre kinyithatnak a teraszok. Ez a jelenlegi számítások szerint szerdára vagy csütörtökre lehet meg. 

Közben a kormány igyekszik segíteni a kisebb vállalkozásokon, így Tállai András a Magyar Távirati Irodán keresztül bejelentette, hogy márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak.

Az adómentesség a számítások szerint nagyjából 10 milliárd forintot hagy az április elejéig zárva tartó üzleteknél, szolgáltatóknál, a vendéglátásban, a turizmusban, a szabadidő ágazatban tevékenykedő kisvállalkozásoknál.

A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára kifejtette: a két havi adómentesség a súlyos gondokkal küzdő ágazatokat érinti, mintegy 56 szakmát. Például a katás fodrászoknak, kozmetikusoknak, személyi edzőknek, zenészeknek, cipészeknek, kárpitosoknak, virágkötőknek, járművezető-oktatóknak és órásoknak sem kell adót fizetni április 30-ig.

A legfontosabb ebben ugyebár, hogy a mentesség ekkor automatikusan jár, szóval a vállalkozásoknak nem kell kérnie.

Az államtitkár kiemelte, hogy a katások ugyanúgy részesülnek a társadalombiztosítási, munkaerőpiaci ellátásokból, mint eddig, ez a két hónapos időszak még a nyugdíjba is beleszámít.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás