Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

Május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

Helyi Hírek

Május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

Helyi Hírek

Promotions 09:09

Orbán Viktor a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország című műsorban beszélt az ország újraindulásáról, az aktuális járványhelyzetről, az érettségiről és a középiskolák újranyitásáról. Ezek a legfrissebb információk:

A miniszterelnök elmondta, hogy az középiskolákat csak május 10-én fogják megnyitni. Az érettségi során, a tavalyi évhez hasonlóan, most is csak írásbeli lesz, hamarosan további részletek is megjelennek ezzel kapcsolatban. Hozzátette, hogy a 16-18 évesek oltásáról még nem hozott döntést az operatív törzs. 

Orbán az interjúban arról is beszélt, hogy szeretné, ha május elejére 4 millióra, onnantól pedig még meredekebben emelkedne az oltottak száma. Jelenleg 2,7 millió fő fölött van azoknak a száma, akik megkapták már az első vakcinát, és ez április 19-re fel fog menni 3,5 millióra. A 65 év fölötti idősek 90%-a már megkapta az oltást. A miniszterelnök elmondta, hogy ha május elején meglesz a 4 millió beoltott: 

 „A védettségi igazolvánnyal szerintem már lehet koncertre menni, moziba menni, szállodába menni”

Az iskolák nyitása után, a kormány az éttermeket, aztán a szállodákat, és utána a jeggyel látogatható kulturális, sportrendezvényeket, mozikat, konditermeket tervezi megnyitni. A pontos időpontokat, az oltások száma határozza majd meg. 

Borítókép: Borítókép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt