promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Tesco reagált az új megszorításokra
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tesco még a kormánynál is szigorúbb feltételeket szabott: 10 négyzetméterenként sem fognak beengedni egy embert.

Egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ frissen kiadott közleménye szerint a magyarországi oltások száma a terveknek megfelelően alakul, így nagy valószínűséggel hamarosan elérjük a 2,5 milliós határt, amelynek eredményeként változnak a koronavírus elleni védekezés miatt meghozott szabályok is. Az újonnan beharangozott rendeletek közé tartozik az is, hogy az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó boltok újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek.

Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.

Az előre bejelentett módosításokra a Tesco vezérigazgatója, Pálinkás Zsolt is reagált, aki üdvözli az új lépést, amely szerinte csekély ára annak, hogy újra megnyithassanak a most bezárt egységek.

„A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél.”

– árulta el a Világgazdaságnak adott interjújában. 

Pálinkás továbbá azt is megjegyezte, hogy a nagy alapterületű áruházakban aligha okozhat fennakadást az új vásárlói küszöb, de a kisebbeknél sem feltétlenül érezhetjük majd meg a hatását. Szerinte hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor.

A négyzetméter alapú korlátozásokat egyébként némiképp enyhíti a tény, hogy a 144/2021-es kormányrendelet értelmében hamarosan a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul, így az üzletek is tovább nyitva tarthatnak, reggel 5 órától este 9:30-ig fogadhatják a vásárolókat.

Az új kormányrendelet összes intézkedését itt lehet elolvasni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás