promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az újranyitás menetrendje - így kezdődik újra az élet Magyarországon
Borítókép:  Vperemencorn / Pixabay.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megjelent a menetrend.

Szombaton délután jelent meg a Magyar Közlönyben a részleges újranyitás menetrendje, amelynek értelmében a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásáról van szó. Az eddigi szabályokat április 8-ig tartja fenn a kormány az operatív törzs javaslatára, így megmaradnak a maszkhasználat szabályai, a korábban bezárt boltoknak is zárva kell maradniuk, és az este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom is érvényben marad.

Az új döntés értelmében az iskolák április 19-én nyitnak, majd a további nyitás akkor következik, amikor beadták a két és félmilliomodik vakcina első dózíást is. Ekkortól a kijárási tilalom időszaka megváltozik, csak este 10 és reggel 5 között marad érvényben,

illetve a szolgáltatók szolgáltathatnak a március 8-i szigorítások előtt érvényben lévő szabályok szerint és kinyithatnak a szolgáltatást nyújtó üzletek. Az éttermek esetében marad az ételelviteles-ételkiszállítós rendszer.

Fontos, hogy a tíz négyzetméteres vagy annál kisebb üzlet vásárlóterében az eladókon kívül egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat, míg a tíz négyzetméternél nagyobb vásárlóterű üzletek vásárlóterében az ott dolgozókon kívül egyszerre átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló lehet csak.

Az üzletvezetőknek minden esetben ki kell írni a boltok ajtajára, hogy az adott boltban egyszerre hány fő tartózkodhat.

Ha pedig az adott üzlet plázában vagy bevásárlóközpontban található, akkor az üzletvezető mellett a védelmi négyzetméterre vonatkozó szabályok betartását a bevásárlóközpont vezetőjének is ellenőriznie kell.

Erre számítottál te is? A cikkhez tartozó Facebook-poszt alá IDE kattintva várjuk a hozzászólásodat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás