promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mutatjuk, mekkora büntetést kaphatsz, ha megszeged a kijárási tilalmat!
Borítókép:  ARPAD KURUCZ / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, aki a szabályokat megszegi az 5000 forinttól egészen 500 000 forintig terjedő bírságra számíthat.

 

 

A magyar kormány március 4-én a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt minden eddiginél szigorúbb szabályozásokat hozott. (Arról, hogy pontosan hogyan változott az élet március 8-tól, arról bővebben ide kattintva olvaszhatsz.)

Az a szabályozás azonban, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, nem változott. A megadott időintervallumon kívül csak munkáltatói igazolással lehet közlekedni. Az Index több kérdéssel is fordult az Országos Rendőr-főkapitánysághoz, ennek egyike az volt, hogy a szabálysértők mekkora büntetésre számíthatnak.

Mint kiderült, az aki megszegi a kijárási korlátozást szabálysértést követ el.

„A pénzbírság legalacsonyabb összege 5000 forint, legmagasabb összege 500 000 forint lehet. A helyszíni bírság összege 5000 forinttól 150 000 forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén 200 000 forintig terjed" – írja a portál.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata jelezte, a rendőrök az ellenőrzés során minden rendelkezésre álló körülményt megvizsgálnak, és ha szabálytalanságra bukkannak, akkor

  • figyelmeztetést adnak;
  • helyszíni bírságot szabnak ki (ennek tételeit fentebb jeleztük);
  • vagy feljelentést tesznek.

Fontos jelezni a témában: nem csak a lakcímkártyán szereplő címeket lehet feltüntetni a munkáltatói igazoláson.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás