promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába a villogó fény, a jelzések, egy autós munkagépbe hajtott az M1-esen
Borítókép:  XOSÉ BOUZAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakember minden lehetséges módon jelezték, hogy az M1-es egy részén, az elválasztósávban dolgoznak. Ennek ellenére egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozó teherautóba. Videó!

Ugyan az eset még január 28-án történt, de azért mindenképp érdemes beszámolni róla. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Instagram-oldalán írt arról a kedves söfőrről, aki úgy döntött, belehajt egy, az M1-esen dolgozó munkagépbe. Tette mindezt úgy, hogy a szakemberek gyakorlatilag szinte minden lehetséges eszközzel jelezték, hogy a pálya egy adott részén bizony épp munka zajlik.

„A munkákat ütközési energiaelnyelő modul fedezetében végezték kollégáink. A munkaterület előtt két helyen is előjeleztük a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben.  Az energiaelnyelővel felszerelt narancssárga teherautón ráadásul külön fénytechnika figyelmeztette az autósokat. Ezen kívül két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is előre felhívtuk a közlekedők figyelmét a munkavégzésre‼️ Sajnálatos módon mindezek ellenére egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozó kollégáinkat védő teherautóba.  Az energiaelnyelő ellátta funkcióját, így szerencsére nem történt személyi sérülés"

– írta a Magyar Közút. Mi pedig mutatjuk az autós és az energiaelnyelő találkozását:

A társaság jelzi, épp az ilyen jellegű esetek miatt indították el a „Biztonságunk az Ön kezében van” kampányt, azért, hogy a közlekedők figyeljék az országos közutakon az előjelzéseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás