promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebontják a főváros egyik legmegosztóbb épületét
Borítókép:  Szeretlek Magyarország
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Döntöttek a budapesti belváros lakóit és talán még a turistákat is eléggé megosztó, Fontana-ház ügyében. Az épületet lebontják, és már meg is van mi lesz helyette. 

A ház még 1984-ben épült, és már akkor erősen kritizálták, hogy mennyire nem illik a belváros látképébe. A kicsit szocmodern épület ügye már évek óta húzódott, a napokban viszont úgy döntöttek, hogy modern ház kerül a helyére. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nullára dózerolják a Fontanát. 

Nem teljes bontásról van szó, de a homlokzat teljesen átalakuláson esik át majd. Az építkezés várhatóan 2-2,5 évig tart. A tulajdonos,  Müller Drogéria Magyarország Bt., közölte, hogy a földszinten, az első emeleten és a mínusz egyes szinten a cég saját drogériája, valamint más áruház kap helyet. A felette lévő szintekre 35 nagyméretű lakást terveznek.

Az eredeti épületet egyébként Vedres György tervezte, akinek a neve azért is lehet ismerős, mert az építész különösen nagy szerepet vállalt a belvárosi házak és üzletek kialakításában az 1970-es évek végén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás