promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy főváros, melynek épületeit kétévente kötelező újrafesteni – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban a Karib-tenger Mexikóhoz tartozó szigetei közül a legnépesebb és a legnagyobb területűt kerestem fel.

Curaçao a Karib-tenger déli részén, Venezuela partjai közelében fekszik, és Hollandia társult állama. Eredetileg az arawak nép lakta, ám az 1499-es felfedezését követően a kegyetlen spanyol bánásmód miatt eltűntek, kevés vérvonalat hagyva. A szigetet 1634-ben Hollandia meghódította.

Willemstad a sziget fővárosa. Egy igen kedvező fekvésű kikötő köré épült, történelmi belvárosa – természetesen a kikötővel – az UNESCO világörökség listáján szerepel 1997 óta.

A gyönyörű fővárosban a házakat két évente kötelező lefesteni! 

Akár két órát is barangolhatunk itt, ellentétben sok más karib-szigettel. Az óvárosban érdemes elsétálni a halpiacig, illetve ha szigetből többet szeretnénk látni akkor el kell menni egy kétórás buszos kirándulásra.

A helyi delfinárium közvetlen a tengerparton van, ahol delfinek mellett nagyon sok vízi állattal is megismerkedhetünk és végig kísérhetjük akár az etetést is.

A sziget egyik legnépszerűbb terméke a keserűnarancsból előállított likőr, aminek az az érdekessége,

hogy igazából nem is Curacao szigetéről származik.

Azt mindenképpen le kell szögeznünk, hogy nem önmagában, hanem inkább koktélalapként fogyasztják.

Eredetileg Amszterdamban, zöld curacao narancsból, borpárlattal és cukorral állították elő.

Különböző színű lehet, de ez már mesterséges aroma kérdése. A legismertebb a kék, és természetesen napjainkban már szigeten is több olyan gyár van, ahol ilyenfajta likőrt gyártanak – érdemes az egyikbe ellátogatni.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás