promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szigorodhatnak a maszkviselési szabályok Magyarországon
Borítókép:  illusztráció. Forrás: Anadolu Agency via AFP/Kurucz Árpád.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szlávik János, aki a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa, azt mondta az ATV-ben, hogy véleménye szerint a második hullám megelőzhető Magyarországon.

Azt már tudjuk, hogy elmarad az augusztus 20-ra tervezett tűzijáték, illetve a Szent István-napja köré szervezett programsorozat.

A környező országokban nő a koronívussal fertőzött száma, ennek köszönhetően a kormány több intézkedést is foganatosított. Ennek egyik szegmense a fesztiválokat érinti, ám a szervezők még bizakodnak.

A neves és ismert infektológus, Szlávik János volt az ATV-n futó Heti Napló vendége, ahol sok mindenről beszélt a járvánnyal kapcsolatban. Többek között elmondta, hogy

  • megelőzhető a második hullám Magyarországon, hiszen a magyar szabályok sokkal szigorúbbak, mint más országokban érvényben lévő intézkedések.
  • a főorvos úgy véli: a maszkhasználat további szigorítása helyénvaló.
  • az iskolák, egyetemek megnyitása egy külön kérdéskör, viszont az infektológus egyelőre nem látja úgy, hogy külön intézkedést kell hozni az intézményeknél.
  • azokról, akik nem hisznek a járványban, a doktor azt mondta: azért, mert Magyarország jó helyzetben van, még nem szabad szkeptikusnak lenni. 

További részletek az atv.hu-n olvasható!

Eközben a portfolio.hu szemlézte Szumija Szvaminatannak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatóorvosának hétfői interjúját, amit a dpa német hírügynökségnek adott. 

Szvaminatan elmondta, hogy 

a jövő év közepére már lehet oltóanyag az új típusú koronavírus ellen.

A WHO szerint mát több mint húsz oltóanyag van a tesztelés fázisában, és a szervezet véleménye szerint jó az esély arra, hogy ezek közül néhány be is fog válni.

A világon 14 457 916 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 605 205, a gyógyultaké pedig 8 123 869 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint. Míg Magyarországon hattal 4339-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, újabb elhunyt nincs.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás