promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szinte teljesen újranyitott a fővárosi állatkert, már csak a Holnemvolt Várra kell várni
Borítókép:  ZooBudapest
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Június 20-a, szombattól újra látogathatóak a fővárosi állatkert szabadtéri bemutatóhelyei és az állatházak, de nemsokára döntés születik a Holnemvolt Vár és a látványetetések újraindításáról is.

Május 20-án újra kinyitott a Fővárosi Állat- és Növénykert, de akkor még napi látogatói létszám korlátozással működött az intézmény és csak a szabadtéri bemutatóhelyeket látogathatta a közönség.

Ezt követően, a tapasztalatok alapján, folyamatosan el lehetett hagyni az elővigyázatossági intézkedéseket. Június 20-án, szombaton az állatházak, és a beltéri bemutatóegységek is meg tudtak nyitni a látogatók előtt.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője ismertetése szerint a Holnemvolt Vár nevű zónát ezután nyitják majd meg, illetve a látványetetések újraindításáról, a hétvége tapasztalatai alapján, a héten fog döntést hozni az állatkert vezetése.

Hozzátette: a vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerint már csak az ajándékboltban kötelező a szájat és az orrot is eltakaró eszköz, például maszk, sál vagy kendő viselése. Az állatkert azonban azt javasolja, hogy aki teheti, az állatházakban is viseljen maszkot. Hanga Zoltán emellett azt kéri a látogatóktól, hogy ne etessék az állatokat, még zoocsemegével se.

Felidézte, hogy az állatkert a járvány miatt 66 napig volt zárva, ezen időszak alatt sok állatnak született kicsinye. Az ezen időszak alatt kikelt fekete hattyú fiókák már feleakkorák, mint a felnőttek és már vannak olyan kisállatok is, köztük Izabella a tevecsikó is, akik azóta születtek, hogy újranyitották a szabadtéri bemutatóhelyeket. Az elmúlt napokban pedig elkezdetek kikelni a flamingó fiókák.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás