promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Országgyűlés kezében van a mozik sorsa – részletek
Borítókép:  Cinema City
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szavazhat hamarosan az Országgyűlés, így akár már június közepén újranyithatnak a fürdők, a színházak, és a mozik.

A június 4-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt arról, hogy a szerdai ülésen többek között a járványügyi helyzetről is tárgyalt a kormány, és benyújtották a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt.

„A járványügyi készültségben is fog működni az operatív törzs, a tiszti főorvosnak mindazok a jogosultságai, amelyekkel intézkedéseket tehet, biztosítottak lesznek. A legfontosabb változás az, hogy a rendeleti törvényalkotás megszűnik, ez a lehetőség a rendkívüli jogrend végével megszűnik, csak az országgyűlés alkothat törvényeket, de el kell dönteni, hogy a most hatályát veszítő rendeletek közül mi az, amit fenn kíván tartani a kormány és mi az, amit nem. (...) Reméljük, hogy hamarosan visszazökken minden a normális kerékvágásba”

- fogalmazott a sajtótájékoztatón Gulyás Gergely.

Hozzátette, hogy a veszélyhelyzet megszüntetésével, június 16-a után újra megnyithatnak a színházak, a mozik, és a fürdők is, de a rendezvényekre vonatkozó korlátozások (az autós koncerteket engedélyezik csak egyelőre), valamint az idősotthonok, szociális ellátóhelyek látogatási tilalma a veszélyhelyzet végéig fennmarad.

„...a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után. Erről június 16-án szavaz az Országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség. A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja, ezekben nincs változás. A védett vásárlási idősáv fennmarad, ennek időtartamát az operatív törzs szabályozza”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás