promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerdán nyit Magyarország első autós szafari parkja
Borítókép:  Flickr
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Május 20-án megnyit Magyarország első autós szafari parkja Szadán, amely a Magyar Nemzeti Cirkusz létesítménye.

Magyarország legnagyobb utazócirkusza mintegy száz állatával jelenleg téli szállásán, egy öthektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. A Szadán hamarosan megnyíló szafari park szervezői a közleményükben felhívták a figyelmet arra hogy a létesítmény területére kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval lehet majd behajtani. A parkban zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és zebmárokat (a zebra és a szamár frigyéből született csikó) is egészen közelről lehet majd megtekinteni.

„Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki teljes biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, ezek legfeljebb egy órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülésére csak azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen online regisztrációt tettek”

- idézte a kommüniké Ifj. Richter József cirkuszigazgatót.

A szafari park látogatására a https://magyarnemzeticirkusz.hu/szafari/ címen lehet jelentkezni.

A társulat vezetője hangsúlyozta, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával és a megyei Járványügyi és Állatvédelmi Osztály állatvédelmi felügyelőjével egyeztetve találták meg azokat a megoldásokat, amelyekkel az előírásoknak minden szempontból eleget tudnak tenni.

„Korábbra terveztük a megnyitást, éppen azért halasztottunk, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmünket. Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, összetett feladat volt feltérképezni a lehetőségeket”

Ifj. Richter József kitért arra, hogy a szafari park egyúttal mentőöv számukra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz is.

"Hatalmas költségeket jelent a két társulat mintegy száz állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi, kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás