promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, újabb 5 ember halt meg
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyre magasabb a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, és ismét elhunytak idős, krónikus betegek.

A hivatalos adatok szerint már 3341 embernél azonosították a koronavírust Magyarországon, és ez csupán egy minimális szám, mivel a legtöbben nem mutatnak tüneteket, így nem is tudják magukról, hogy mekkora veszélyt jelentenek másokra. Ezért is kérik a legtöbb helyen, hogy ha tehetjük, maradjunk otthon, és kerüljük a tömeget, hiszen jelenleg azzal segíthetünk a leginkább.

Elhunyt öt idős, krónikus betegséggel rendelkező állampolgár is, így összesen 430 áldozatot követelt itthon a COVID-19. 1102 fő szerencsére már gyógyultan tudott távozni a kórházakból, ahol jelenleg 688 koronavírusost ápolnak, és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

„A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön”

– olvasható a honlapon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás