promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viharos szélre, zivatarra kell készülni – kiadták a riasztást
Borítókép:  HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat, a várható viharos szél miatt, több megyére másodfokú riasztást adott ki. Több helyen 80-90 kilométeres sebességű széllökések lehetségesek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint az ország több megyéjében is (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém Pest, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna Vas megyében és Budapesten) erős, viharos szél várható. Ezért az OMSZ első- másodfokú riasztást adott ki.

Emellett pedig Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében a zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

Ennek oka a hazánk területén átvonuló hidegfront, amely viharos széllölésekkel, villámlás és záporral, zivatarral jár. A síkvidéken jellemzően 70-90 kilométer/óra között várhatóak a széllökések, ám a magasabban fekvő területeken akár a 90 kilométer/órára is lehet számítani. Míg záporok elsősorban az Dunántúl északi részén valószínűk, valamint a középső országrészben egy-két helyen kis eséllyel dörgés, villámlás is lehetséges.

Mint az OMSZ jelzi, az Északi-középhegységben, illetve az Alföld északkeleti vidékein havas eső, hó is hullhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás