promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Készüljön fel: viharos szél érkezik, kiadták a riasztást
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jövő hét időjárás előrejelzése szerint hétfőn újra nagy erejű széllökésekre kell készülni, amelyhez egy hidegfront is társul. Az Országos Meteorológiai Szolgálat első- és másodfokú riasztást is kiadott.

A jövő hét első napján, hétfőn újra viharos, orkán erejű szélre kell számítani – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Amelyből az is kiderül, már vasárnap estétől megélénkül, megerősödik a déli szél. Majd vasárnaő éjszaka már számítani lehet erős széllökésekre.

„A hétfő délutáni órákban egy hidegfront is érkezik, melynek környezetében az északnyugati irányba forduló szelet országszerte viharos (70-90 km/h), elsősorban az Észak-Dunántúlon erősen viharos (80-100 km/h) széllökések is kísérhetik" – olvasható.

A várható nagy erejű szél miatt az ország nagyobb részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, eszerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Míg a Dunántúl több megyéjében (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Veszprém, Zala) másodfokú riasztás van érvényben, ezek a területeken a széllökések a 90 km/h-t is meghaladhatják. A széllel és hidegfronttal együtt a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +7 fok között várható, míg napközben akár +15 fokot is mérhetünk.

A hétfő esti órákban ugyan – a front átvonultával – rövid ideig csillapodik a légmozgás, de kedden napközben, főképp az északi országrészben ismét viharos szélre kell számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás