promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rém hideg lesz Halloween éjszakáján
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP/Josh Edelson
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pénteken még anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, szombattól kezdődően azonban egyre inkább a Brit-szigetek fölötti markáns ciklon lesz a meghatározó – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Csütörtök estig a Nyugat-Dunántúlon marad a borongós, párás idő, az Alföldön több helyen szakadozott rétegfelhőzet lesz az égen, máshol azonban kevés felhő várható. Éjszaka nyugaton csökken a felhőzet, viszont ismét nagyobb területen párássá válik a levegő, és főleg a Kisalföldön köd is képződik. Eközben keleten tovább terjeszkedik a rétegfelhőzet, de a Dunántúlon és északon maradnak derült tájak is.

Pénteken az ország nagyobb részén jellemző vékony felhőréteg ellenére is több órás napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék sehol sem lesz. Éjszaka gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, pénteken a délire forduló szelet viszont nagyobb területen kísérhetik élénk, Sopron térségében erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +4 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben, a Duna-Tisza közén és a Kisalföldön fordulhat elő nagyobb eséllyel fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 13 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás