promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Repüléstilalmi időszakot vezetnek be Ferihegyen
Borítókép:  AFP/Isza Ferenc
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Liszt Ferenc-repülőtéren most még mozoghatnak repülők éjfél és hajnali öt között, augusztustól nem. A korábbi ferihegyi reptéren repülési tilalmat vezet be a főváros, és ennek megszegése esetén zajvédelmi díjat vezetnek be.

A jelenlegi szabályozás szerint 22.00 és 6.00 között ötven darab gépmozgást tervezhet a Budapest Airport, az egykori ferihegyi reptéren, míg éjfél és hajnali hat között mindössze hatot. Ez Tarlós István főpolgármester keddi bejelentése szerint teljesen megváltozik.

Idén augusztustól ugyanis bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren. Erről megállapodást kötött a főváros a reptérrel, ezt jelentette be Tarlós István és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MTI tájékoztatása szerint.

Tarlós kifejtette, hogy lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor a tilalmi időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek. Minden bizonnyal arra célzott, hogy a jelenlegi szabály is csak hat gépmozgást engedélyez ebben az időintervallumban, a késések miatt ez mégsem mindig tartható.

Palkovics László közölte, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek be, és a főváros érintett területén újra meghirdetik az ablakszigetelési programot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás