promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vasúti megálló, függőfolyosó, új terminál: így fest majd az új „Ferihegy”
Borítókép:  Fotó: vecsesihirek.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az AIRportal.hu a Budapest Airport belső lapjában megjelent fotó alapján közölte, hogy milyen fejlesztések várhatóak a korábban Ferihegyként ismert Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A pénzügyi keret Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatójának múlt heti beszámolója szerint mintegy 225 milliárd forint.

A tervek szerint egy vasúti megálló épül a légikikötőnél, melyet a parkoló mellett építenének fel, a föld alá süllyesztve. A parkolóház és a szálloda között függőfolyosót létesítenének, ezen keresztül vezetne az út az új és a meglévő 2B terminálba.

liszt ferenc reter felujitas1


A Skycourt mellett az A oldalon kibővül az épület, illetve a könnyűszerkezetes épületet, ahol a beszállás előtti utolsó vizsgálat zajlott, lebontják. A helyén egy új móló épül, az új, 3-as terminálon pedig két új mólót húznak fel dupla gurulóúttal, így mindkét oldalról használhatóak lesznek az épületek. A portál úgy értesült, hogy a 2A terminálról ide fogják telepíteni az utasfelvételi csarnokot és az utasbiztonsági ellenőrzést.

Ezen felül a 2A terminál előtt új gurulóutat és előteret építenek. A kép bal felső sarkában látható egy tervezett új tárolóépület is.

 

liszt ferenc reter felujitas2


A ferihegyi vasúti megálló, és a kép jobb oldalán felfedezhető körforgalom kiviteli tervei már hatósági jóváhagyási szakaszban vannak, az új terminál és a 2A bővítése még tervezési fázisban van.

(Promotions)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás