Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Ne teregessetek a kertbe, saras eső jön!

Helyi Hírek

Promotions - 2019.04.23. 14:08

Ismétli magát az időjárás. Tavaly ugyanezekben a napokban esett saras eső Magyarországon, az előrejelzés szerint most is érkezik egy nagyobb adag afrikai eredetű por. Helyezzétek biztonságba a kocsit és ne teregessétek ki a ruhát a szabadba!

Kedden az Időkép előrejelzése szerint nagyobb kiterjedésű csapadékzóna érheti el hazánk területét, ami kiadós eső formájában kimoshatja a levegőből az Afrika felől érkező port.

Az elmúlt időszakot inkább a szárazság jellemezte, mintsem a tavaszi záporok. Tőlünk északkeletre, keletre egy anticiklon blokkolta a változást hozó ciklonok érkezését és az északkeleti áramlással száraz levegőt szállított a Kárpát-medencébe. Ennek kedden egy délnyugat felől érkező hidegfront vet véget. Az előrejelzések szerint az áramlási zónájába nagy mennyiségű afrikai eredetű por kerülhet be, majd a hazánk fölé megérkező nedves levegővel keveredve saras eső formájában hullhat ki.

A szabadon lévő tárgyakon, autókon jól kivehető a kimosódott por, homok lerakódása, amire korábban már többször volt példa. Tavaly pár napos eltéréssel szintén áprilisban esett porral keveredett eső.

Borítókép: idokep.hu

Vissza a főoldalra.
„Ez már az Európa-liga főtáblája”