promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne teregessetek a kertbe, saras eső jön!
Borítókép:  idokep.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismétli magát az időjárás. Tavaly ugyanezekben a napokban esett saras eső Magyarországon, az előrejelzés szerint most is érkezik egy nagyobb adag afrikai eredetű por. Helyezzétek biztonságba a kocsit és ne teregessétek ki a ruhát a szabadba!

Kedden az Időkép előrejelzése szerint nagyobb kiterjedésű csapadékzóna érheti el hazánk területét, ami kiadós eső formájában kimoshatja a levegőből az Afrika felől érkező port.

Az elmúlt időszakot inkább a szárazság jellemezte, mintsem a tavaszi záporok. Tőlünk északkeletre, keletre egy anticiklon blokkolta a változást hozó ciklonok érkezését és az északkeleti áramlással száraz levegőt szállított a Kárpát-medencébe. Ennek kedden egy délnyugat felől érkező hidegfront vet véget. Az előrejelzések szerint az áramlási zónájába nagy mennyiségű afrikai eredetű por kerülhet be, majd a hazánk fölé megérkező nedves levegővel keveredve saras eső formájában hullhat ki.

A szabadon lévő tárgyakon, autókon jól kivehető a kimosódott por, homok lerakódása, amire korábban már többször volt példa. Tavaly pár napos eltéréssel szintén áprilisban esett porral keveredett eső.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás