Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Új csúszdák, homokos plázs: megkezdték Nyíregyházán a felújítást

Új csúszdák, homokos plázs: megkezdték Nyíregyházán a felújítást

Helyi Hírek

Új csúszdák, homokos plázs: megkezdték Nyíregyházán a felújítást

Helyi Hírek

MTI 22:02

Új csúszdákat építenek, homokos plázst alakítanak ki a térkövezett sétányokon a nyíregyházi Tófürdőn. Rendezik a vízparti területeket és zöldfelületeket, ingyenes wifit létesítenek. A felújított változat várhatóan július környékén nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

A közel százéves, természetes sóstói fürdőhely mintegy 260 millió forintból, nagyrészt uniós és hazai forrásból újul meg. A rekonstrukció során elvégzik a fürdőhely fogadó- és szolgáltató épületének rekonstrukcióját, központi vizesblokk és ötszáz vállfás öltöző épül, a fürdőzőket új csúszdák várják, kényelmüket napozó stég szolgálja majd. Felújítják a kerítéseket, rendezik a vízparti területeket és zöldfelületeket, ingyenes wifit létesítenek,

a térkövezett sétányokon kívül homokos plázst alakítanak ki.

A homokos Tisza-fövennyel rendelkező, a Sóstói-tó déli részén elterülő Tófürdőben egy meleg vizű gyógymedence, illetve egy csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence is várja a strandolókat. Az igen kedvelt, kétezer négyzetméter alapterületű fürdőhely egyszerre több mint 1300 vendéget fogadhat.

A felújított Tófürdő várhatóan július környékén nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta a keddi sajtóbejáráson, hogy az önkormányzat folyamatosan fejleszti Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt, nyáron átadják az új négycsillagos sóstói szállodát is.

Borítókép: sosto.eu