promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nyár legmelegebb hete: el fogunk olvadni!
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán jelentette be a strandoknak jó, de nekünk azonban elég izzasztó hírt, hogy a nyár legmelegebb hetére kell felkészülnünk. Az OMSZ azt írja, hogy szerdától péntekig jó eséllyel fölülmúljuk az év eddigi legmagasabb maximumát (36.6 Celsius fok Budakalász július 29.).

A nagyon meleg persze nem lesz végig jellemző, de napközben készülni kell arra, hogy közelebb leszünk a 35 fokhoz, mint a 30-hoz. Annak azonban örülhetünk, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól jócskán elmaradunk majd, szóval nem kell rettegni, hogy a hőmérő elkezd felkúszni 40 fokig.

A jelenlegi számítások szerint péntek este körül, szombatra virradóan, egy nyugatról érkező és felettünk lassuló, majd feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi, akár 5-8 fokos átmenetinek tűnő enyhülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető. Persze ezt az előrejelzést még nem kell készpénznek venni, figyelgessük majd az időjárást hogyan alakul a hét vége felé.

Ami biztos: piszok meleg lesz, szóval járatni kell a légkondit, rengeteg folyadékot kell inni, hordjunk bénának tűnő, de annál hasznosabb szalmakalapot, ha kimegyünk, mert a napszúrás még mindig nem menő. Ha tehetjük, délutánig ki se tegyük a lábunkat. Tudjuk, mindenki inkább csak azt fogadná meg, hogy igyunk három liter sört tüskével, de azt inkább hagyjuk az esti órákra.


(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás