promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kamuzott egy indiai pár, hogy megmászta Mount Everestet
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Magyar Everest Expedíció résztvevői biztos örültek volna, ha egy kis Photoshopal meglehetne oldani a csúcsmászást.

A vizsgálat azután indult, hogy más hegymászók csalással vádolták a párt, akik állításuk szerint első indiai házaspárként hódították meg a világ legmagasabb csúcsát, a 8850 méter magas Everestet – hozta le a BBC.

A rendőrség megállapította, hogy a 2016. május 23-i csúcsra érésről bemutatott fotókat "manipulálták". Ez igazából már első ránézésre elég gyanúsan látszik.

Szahebrao Patil rendőrfelügyelő azt mondta, hogy a pár félrevezető információkat tett közzé és szégyent hozott Maharastra rendőrségére. A katmandui turisztikai hivatal 10 éves mászási tilalommal sújtotta a hamisítókat.

A nepáli hatóság tavaly ugyan először igazolta, hogy feljutottak az Everestre, de hamarosan egy másik indiai hegymászó jelezte, hogy a fotók, amelyeket a pár közzétett, valójában az ő képei, amelyekre Dines és Tarakesvari Rathod csak rámontírozta magát.

Más kétkedők szerint a nevezett napon nem volt elég jó az időjárás a csúcstámadásra, ráadásul a fotón a házaspár másféle cipőt visel, mint az expedíciójukon készült többi fényképen. A bírálók szerint a szélsőséges feltételek miatt a csúcs közelében már nem lehet lábbelit váltani.

A katmandui turisztikai hivatal utánajárt az ügynek, ezután tagadták meg a pártól a mászóengedélyt tíz évre. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás