promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme a húsvéti nyitvatartás biblia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mindig leteremtenek, hogy egybe írom a ”nyitvatartást”. Mire megtanulta mindenki, hogy külön kell írni, addigra 2015 szeptemberében a Magyar Tudományos Akadémia új helyesírási szabályzata megváltoztatta. Ez van, szóval írjuk egybe! De most már térjünk vissza a húsvéti sonka beszerzéséhez.

Valószínűleg a csütörtök lesz az a nap, amikor mindenki le akarja majd tudni a bevásárlást, így olyan kígyózó sorokra számítsunk, mintha a világ végére készülne az emberiség. Kedvenc, vagy közelünkben lévő boltoknál egyszerűbb, ha megnézzük vásárláskor az ünnepi nyitvatartást, amit elvileg ki kellene tenniük. Nagyobb üzletláncoknál a honlapon is tájékozódhatunk, akik mondjuk csütörtökön meghosszabbított nyitvatartással segítik kicsit a vásárlókat. Ha valamiről elfeledkezünk, azt kisebb boltokban, vagy szombaton tudjuk megvenni.

Azonban a hivatalos menetrend jelenleg ez:

április 14., péntek: ZÁRVA

április 15., szombat: a szokásos, szombati rendnek megfelelően nyitnak ki (egyes élelmiszer üzletek hosszabb nyitva tartással működhetnek, de a kisebb boltok zárva lehetnek)

április 16., vasárnap: ZÁRVA

április 17., hétfő: ZÁRVA

április 18., kedd: mindenki nyit, ahogy kell

A jogszabály szerint hivatalosan a következő üzletek lesznek nyitva:

- benzinkutak

- az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak

- virágboltok

- édességboltok

- a vendéglátó- és szórakozóhelyek

- kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé

- a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezett piacok, vásárok árusító helyei

Kellemes pihenést, és senki se vásárolja túl magát! (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás