promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csaknem 19 milliárd forintnyi kokaint potyáztak el csempészek
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Nem új ez a módszer, de egyre gyakrabban használják” - mondta Ken Witpas szakértő a De Standaard című napilapnak. Hasonló körülmények között 2015 márciusában mintegy 960 kilogramm kokaint találtak Oostende partjainál. Szóval az ottani part tényleg menő kokain horgászó hely, mert a mostani fogásra is itt bukkantak rá. A filmbe illő módszer hatásos, de mégis nagy esély van rá, hogy valaki más fog rátalálni a célállomás helyett.

A nyugat-belgiumi Brugge város ügyészségének tájékoztatása szerint az utóbbi napokban összesen 25 darab, egyenként 50 kilogramm kokaint tartalmazó zsákot halásztak ki a hatóságok a part menti vizekből. A zsákokra üres palackokat kötöztek, hogy ne süllyedjenek el.

Az első zsákra még vasárnap délután bukkantak rá egy dán hajó legénységének tagjai Oostende városnál, ezt követően találta meg a többit a parti őrség.

Az üggyel kapcsolatban eddig senkit nem vettek őrizetbe, a hatóságoknak még nem sikerült megállapítaniuk, hogy milyen hajóról szórták a tengerbe a szállítmányt, és később kiknek kellett volna begyűjteniük a zsákokat. A palackos trükk előnye persze az, hogy bár a rakomány elúszhat, de valószínűleg soha nem fogják tudni kideríteni, melyik hajó keze volt a dologban.
 
Nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint korábban egy Dél-Amerikából érkezett hajóra gyanakodtak, ezt azonban egyelőre nem tudták bebizonyítani. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás