promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pont az Etnán járt a BBC, amikor kitört a vulkán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A szicíliai Etna Európa legaktívabb vulkánja, így szinte bármikor foghatja magát, és kitörhet. Jelenleg körülbelül 3329 méter magas, de ugyebár ez pont a kitörések miatt állandóan változik. A katasztrófaturizmus kedvelői folyamatosan látogatják a helyet, és az Etnáról csodálatos látvány nyílik Szicíliára, sőt látni a Lipari-szigetek szintén aktív vulkánjait is. A BBC stábja néhány turistával pont ezt a kilátást élvezte, amikor a hegy hirtelen feltámadt.

Az esetről videó is készült, amit majd lent lehet megtekinteni. A hirtelen kitörés miatt ugyebár nem csak a gőz és láva tört elő, hanem kisebb kődarabok és a levegőbe repültek, és ezek találták el az embereket. A jelenlegi jelentések szerint tíz személy sérült meg, de hála istennek senki sem életveszélyesen.
 
A csoportot a mentőcsapat hozta le a hegyről. Rebecca Morelle a BBC tudósítója a Twitter oldalán megjegyezte, hogy ez egy olyan élmény, amit soha többé nem szeretne átélni. Valamiért ezt meg is értjük, de mivel mindenki sikeresen megmenekült, mégis egy olyan pillanatnak voltak részesei, amiről később lelkesen mesélnek majd. Ettől még a szakértők úgy látják, csak a szerencsének köszönhető, hogy ezt a kisebb kitörést így megúszták. A videón lehet is látni, mennyire közel voltak a kitöréshez.

Még a helyszínen tartózkodó vulkanológus is úgy érezte, ez volt a 30 éves pályafutásának legizzasztóbb élménye. (BBC; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás