promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
360 kilogrammnyi kokaint találtak egy tengerparton
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bátran állíthatjuk, hogy az egyik legnagyobb véletlenül felfedezett fogás lett ebből. A napokban összesen kb. 360 kg kokaint találtak két kelet-angliai strandon. A brit bűnüldözési hivatal (National Crime Agency, NCA) szerint a tasakokba csomagolt kábítószer feketepiaci értéke 50 millió font (több mint 18 milliárd forint). A kokainos csomagocskák egy részét Hopton tengerpartján fedezte fel az egyik helyi lakos csütörtök délután, majd péntek reggel a néhány kilométerrel északabbra fekvő Caister-on-Sea strandján bukkantak hasonló szállítmányra.

A rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy honnan származhat a kokain. Dave Buckley norfolki főfelügyelő arra kérte a helyieket, hogy azonnal lépjenek kapcsolatba a hatóságokkal, ha a régió strandjain újabb, kábítószerrel teli tasakokat találnak.

Az ENSZ adatai szerint 2014-ben világszerte nagyjából 655 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok. A kábítószer fő előállítója 3 latin-amerikai ország (Peru, Kolumbia, Bolívia), ahonnan a drog nagyjából negyedét Európába csempészik. (MTI, Guardian,444)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás