promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az extrém hidegről szólt az ország
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vasárnapra virradóra megdőlt az országos napi minimum hőmérsékleti rekord. A Pest megyei Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokig hűlt a levegő. Mostanáig ezen a napon 1985-ben, a Nógrád megyei Romhányon volt a leghidegebb, akkor mínusz 26,5 fokot mértek. A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint nemcsak az országos, hanem a fővárosi hidegrekord is megdőlt. Bár ezt nem túlozták el, egytized fokkal dőlt meg ez az adat. 1985-ben ez 18,5. Tény, hogy odaáig fajult a helyzet, hogy az ország több pontjára piros figyelmeztetést is kiadtak. Láthatjuk a fenti fotón is, hogy úgy fagyott meg a lillafüredi vízesés, ahogy illik. A látvány gyönyörű, de gyilkosan hideg.

Közben példátlan összefogást mutat az ország, akik összefogtak, hogy segítsék a szegényebbeket vagy az utcán élőket. Példamutató a Vígszínház elé kitett szabadfogas. A Facebookon indult szerveződés célja, hogy minél több helyre, minél több kabáttal kerüljön fogas, hogy mindenki átvészelje a telet. „Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” A Bike Maffia közben teát főz, ételt gyűjt, és takarókat visz ki a rászorulóknak a nagy hidegben. De ez csak pár említésre méltó dolog, mert az egész ország előtt ismét le a kalappal.

kokusz
Közben egy párocska szombat este majdnem eljátszotta A visszatérőt. 17 óra után tévedtek el a Pilisben, ami már bőven sötétedés. Eredetileg a Dobogókő és Pilisszentkereszt közötti erdős területen akartak túrázni, de letértek az útvonalról és semmilyen helyismerettel nem rendelkeztek. A kutatócsoport már felkészült, hogy az év leghidegebb éjszakáját az erdőben kell tölteniük. Az eligazításnál még -18 fok volt, de mint tudjuk, folyamatosan zuhant a hőmérséklet. A párnak DiCaprióhoz hasonlóan nem kellett kipakolniuk egy ló belsőségeit és ott megvédeni magukat a hidegtől, mert telefonáltak a helyi vadászházba, hogy épségben kiértek az erdőből és még a szálláshelyre is visszataláltak. Még így is meredek volt a kaland, ne kószáljunk el mínusz 800 fokban.
 
Csütörtökig fázni fogunk

Az OMSZ előrejelzése szerint jövő csütörtökig maradnak az erős hajnali fagyok, hétfőn még mínusz 20 fok lesz, aztán napról napra enyhül, míg pénteken már csak mínusz 6 fokra kell számítani. A nappali hőmérséklet is emelkedik majd, hétfőn még mínusz 9 és mínusz 4 között alakul, pénteken azonban már plusz 4 fok is lehet. Bírjuk ki, figyeljünk egymásra, és öltözzünk melegen. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás