promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki megkapta a karácsonyi csomagját?
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jómagam egyetlen egy webshopot használtam, mivel a pendriveomat jobban megérte külföldről rendelni, mint itthon megvenni. Itt keményen 4 ezer forintnyi különbségről beszélünk, amibe még a szállítást is beleszámoltam. Sokan használják az árukereső oldalát, ami a legkecsegtetőbb árakat dobja ki, de így is sok webshop nincs rajta, ami tényleg alacsony árakat kínál. De mi volt a csomagom útja? Szerdán este megrendeltem, csütörtökön már az országban volt, péntek délben pedig kiszállította egy magáncég, amiért kereken ezer forintot kértek el. Én szerencsésnek mondhatom magam, mert sokakhoz még most sem ért el az, amit megrendeltek. Itt a rendelések megnövekedésétől, az emberi hibáig mindent számításba vehetünk.

A magyarázat egyszerű. Egyre kényelmesebbek vagyunk, és egyre többen rendelünk interneten. Ha az ajándékot ki tudjuk nézni a weben is, és kényelmesen megrendelni, minek mászkáljunk a zsúfolt bevásárlóközpontban? Különböző felületek ugyebár ingyenes házhozszállítást is kínálnak, ha egy bizonyos összeg felet rendelünk. A legtöbb cég számított az internetes vásárlás növekedésére, de arra nem, hogy ez 40 százalékkal fog nőni. Láttam olyan honlapot, ami felhívta a figyelmet arra, hogy a héten már hiába rendelnek, az nem fog megérkezni karácsonyig. Sem a Posta, sem a csomagküldő szolgálatok nem voltak felkészülve erre. A nagyobb terhelés több hibát is jelent, ezért van sok elkeveredett csomag, és ezért akad olyan ember, akihez nem érkezett még meg a karácsonyi ajándék. Hát ha eddig nem, akkor már a két ünnep között fog valamikor.

Nekem is van a közelemben Pick Pack Pont. Ez azt jelenti, hogy a csomagom oda érkezik be, és ott vehetem át. Ez olcsóbb megoldás, de nem sokkal, mintha házhoz rendelnénk. Ez viszont annyiban jó, hogy akkor vesszük át amikor akarjuk és ilyenkor a szállítókat sem terheljük vele. Megpakolnak egy teherautónyi árut, majd a következő nap leadogatják az átvevőhelyeken. Karácsonykor viszont sok helyen panaszkodtak, hogy ezek az átvevő helyek is le voltak terhelve.
 
Lehetőleg most a szállító cégek is tanultak abból, hogy felkészüljenek a nagy rohamra. Próbáljunk meg időben rendelni, és megbízható szolgáltatást válasszunk. Külföldön már megy az a dolog, hogy ilyenkor idénymunkásokat vesznek fel, akik besegítenek a szállításban. Lehet itt is érni fog a dolog. Akinek még várnia kell, az gondoljon arra, hogy a karácsony nem csak az ajándékokról szól. Bár mondom ezt én, aki beletenyerelt a legmákosabb kiszállításba. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás