promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tájékoztató a Gyakornoki-program lehetőségeiről GINOP 5.2.5-16-2016-00001 - GINOP 5.2.4-16-2016.  Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Nyírbátor EU Szakképzési Hét 2016.12.05. - 2016.12.08.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A globális válság által egyik leginkább sújtott munkavállalói réteg a fiatalok. A 15-24 évesek munkanélkülisége európai szinten kétszerese a teljes népesség munkanélküliségi rátájának. Magyarországon ez a különbség 2,5-szeres, de van olyan tagállam, ahol több mint 3-szoros (Olaszország). A tagállamok között nagy az ifjúsági munkanélküliség szóródása: 7,7%-tól (Németország)-53,2%-ig (Spanyolország) terjed.

A program célkitűzései:
- Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), az EU források felhasználásának irányadó stratégiai dokumentuma a gazdaságfejlesztés területén.
- Az operatív program fő célkitűzése a hazai kis-és középvállalkozások (kkv-k) versenyképességének fejlesztése és-növekedésének elősegítése, valamint a foglalkoztatás bővülése versenyképes munkahelyek létrehozásán keresztül.

Magyarország Kormánya az Európai Unióval együttműködve átfogó programot hirdet a hazai, 25 év alatti, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának, a pályakezdők munkához jutásának és munkatapasztalat-szerzésének támogatására, akik – sokszor éppen a szakmai gyakorlat hiánya miatt – szakmájukban nehezen kapnak állást. A GINOP-5.2.4-16 program bértámogatást ad mindazon cégeknek, amelyek e programban regisztrált gyakornokot alkalmaznak, és hajlandók betartani a program adminisztrációs és más előírásait.

A program az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások rendszerébe ágyazva valósul meg, melynek lényege, hogy minden 25 év alatti fiatal az iskolai tanulmányai befejezését vagy a munkanélkülivé válását követő 4 hónapon belül megfelelő színvonalú, konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon. A vállalkozások számára a pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése. A 25 év alatti szakképzett fiatalokat kilenc hónapon keresztül gyakornokként alkalmazza a vállalkozás, és ezen idő alatt az ehhez kapcsolódó vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenységet is el kell látnia.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 15 milliárd forint.

Az igényelhető támogatás összege: minimum 1,9 millió forint, maximum 30 millió forint lehet. Előleg 5 millió forint feletti támogatási összeg megítélése esetén igényelhető, amely maximum a támogatás 50%-a, de legfeljebb 15 millió Ft lehet. A támogatás mértéke: 100%.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás